Gjord på havre från svenska gårdar

Naturell Fullkornsgröt – 12 månader

Naturell Fullkornsgröt – 12 månader

Vår fullkornsgröt 12 månader är gjord på fullkorn från svensk havre och vete. I spannmålskärnan finns vitaminer och mineraler och i höljet sitter fibrerna. Mängden fibrer har anpassats efter ditt barns ålder. Vår gröt innehåller fett från solros, kokos och raps. Och har självklart inget tillsatt socker.

  • Ingredienser

    Svenskt mältat mjöl* (53%) (graham (vete), havre), skummjölkspulver*, vegetabiliska oljor* (solros, kokos, raps), havregryn*, kornmalt*, mineralämnen (kalium, kalcium, fosfor, magnesium, järn, zink, jod), vitaminer (A, D, C, tiamin, niacin, B6, folsyra).

    *=Ekologisk ingrediens.
    ♥=Fullkorn.

    Produkten innehåller 53% fullkorn. Kornmalt från EU. 

  • Näringsdeklaration
     Värde Per 100 g Per portion (30 g)
    Energi, kJ 1750 550
    Energi, kcal 420 130
    Fett (g) 16 4,8
    – varav mättat fett (g) 4,4 1,3
    – varav enkelomättade fettsyror (g) 6,2 1,8
    – varav fleromättade fettsyror (g) 4,0 1,2
    Kolhydrater (g) 49 15
    – varar sockerarter (g) 15 4,6
    Fiber (g) 5,7 1,7
    Protein (g) 16 4,8
    Salt (g) 0,28

    0,09

    Vitamin A (μg)

    310 93 
    Vitamin D (μg) 9,3 2,8 
    Vitamin E (mg) 4,8 1,4 
    Vitamin C (mg) 31  9,2 
    Tiamin, B1 (mg) 0,72  0,21 
    Riboflavin, B2 (mg) 0,43  0,13 
    Niacin (mg) 9,7  2,9 
    Vitamin B6 (mg) 0,61  0,18 
    Folsyra (μg) 93  28 
    Vitamin B12 (μg) 1,2  0,36 

    Kalium (mg) 

    610  180 

    Kalcium (mg) 

    750  220 

    Fosfor (mg) 

    630  190 

    Magnesium (mg) 

    170  51 

    Järn (mg) 

    11  3,4 

    Zink (mg) 

    7,8  2,4 

    Jod (μg) 

    85  25 
Handla

Gjord på havre från svenska gårdar

Gör så här: 1 portion = 5 msk grötpulver + drygt 1 dl vatten

1

Lägg grötpulver i en tallrik.

2

Värm vatten och häll i.

3

Rör så att pulvret löser sig.

4

Känn efter så att gröten är lagom varm.

TIPS!

Är ditt barn mer hungrigt? Fixa en grym babymacka: Någon form av lättuggat bröd med rejält med pålägg – smör och ost, leverpastej eller hummus. Mums!